Een gezonde correctie in goud

Een gezonde correctie in goud

week 40 / jaar 3

Alhoewel we een nieuwe val van goud en zilver niet hadden verwacht hebben we u als lezer hier wel voor gewaarschuwd. Goud en zilver moesten stoom afblazen hadden we gezegd, ook hadden we u voorgespiegeld dat de maanden september, oktober en november moeilijk werden. En nu is het zover. Dit helpt u nu niet natuurlijk, aangezien een daling altijd pijn doet. We zijn zelf ook weer terug bij af en onze winst van dit jaar is totaal verdampt.

Toch blijven we optimistisch over de komende jaren. Waarom? Kijk naar de bovenstaande grafiek. We zitten nog steeds in een bullmarket van goud en zilver. De lijn onder de prijsontwikkeling in goud van de laatste 5 jaar laat dit zien. Trek de lijn door en we zitten over 2 jaar op $2200. Waarom is de goudprijs gedaald? Omdat de $ zakte en daarmee het sentiment in goud. Met andere woorden een zeer gezonde correctie. Als we terugkijken naar vorige stijgingen in een lange termijn goud bullmarket dan kunnen we in de periode van 2001 tot en met 2007 zien dat we minimaal 5x een correctie van meer dan 7%. Nu zitten we op een correctie van 9 a 10%. We denken dat $1850 de absolute bodem is. Als het onder zakt en dit voor een aantal dagen moeten we onze beleggingshorizon misschien gaan verleggen. Maar zover is het nog niet.

Waarom zijn we redelijk comfortabel met de correctie die we gehad hebben. Omdat de fundamentele redenen voor een stijging als een steun voor de zwarte lijn in de grafiek vormt en alleen maar in kracht is gegroeid sinds de corona crisis. Wat bedoelen we hiermee? Alle centrale banken van de wereld stimuleren de economie met het drukken van geld om het überhaupt op de been te houden. Dit zorgt voor een verzwakking van alle valuta van de wereld. Daarom ziet u het niet. Alle valuta’s dalen, dalen allen ten opzichte van goud. Dit gaat minimaal 5 jaar vanaf nu nog door is onze verwachting. Hoe hoog komt de prijs van goud? Geen idee. Ook niet belangrijk, vinden wij. Goud en zilver gaan stijgen, en dat is waar we ons op moeten focussen. Dit brengt ons op de volgende aanbevelingen van deze week.

Koop 250 aandelen GNT < $4,92 bovenop de 500 aandelen die we reeds hebben.

Koop 1500 aandelen van ITKO (Idaho Champion Gold Mines Canada Inc) op < CAD 0,23

We gaan niet verder in op de tweede aanbeveling, het wordt onze 9de aanbeveling in het goud en zilver mandje dat we kopen. We zullen verder op de motivatie van deze aanbeveling ingaan in onze nieuwsbrief van volgende week

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Het was niet saai meer op de beurs. Voor beleggershulp was het een slechte week, al onze winst van dit jaar is verdampt. We kijken echter met een horizon van 5 jaar. Wij geloven nog steeds dat goud en zilver in een bullmarket zit. Motto blijft: Zoek kansen in de edelmetaal sector en houd cash aan en vooral heb geduld!!!!!

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.