De 3 pilaren van een aandeel voor inkomen.

De 3 pilaren van een aandeel voor inkomen.

week 40 / jaar 7

Inleiding

Zoals leden weten combineren we bij IA-pro aandelen voor inkomen met speculatieve aandelen. Aandelen voor inkopen kopen we volgens de volgende 3 pilaren die wij belangrijk vinden voor een goed aandeel, nl: aandelen terugkoop, dividend rendement, en een sector of thema. We kopen nu een nieuw aandeel dat de 3 pilaren. We hebben in zich heeft. Leden kunnen de nieuwsbrief van dit aandeel lezen onder het kopje “nieuwsbrieven” op de onze website: https://investor-assistance-pro.com.

Pilaar 1: Aandelen terugkoop

Een goed aandeel van een bedrijf dat gerund wordt door een goed managementteam koopt eigen aandelen terug als ze goedkoop zijn. De bovenstaande grafiek is die van het aandeel dat we kopen. Indien een bedrijf aandelen terugkoopt, wordt het aantal aandelen dat verhandelbaar is kleiner. Hierdoor wordt het aandeel vanzelf meer waard en wordt de waarde van het bedrijf niet verdund. Het bijkomend effect is dat het bedrijf minder dividend heeft te betalen. Hiermee bedoelen we de totale som. Men hoeft immers het dividend voor minder aandelen uit te keren. Dit kan vervolgens weer gebruikt worden voor de 2de pilaar, namelijk dividend rendement.

Pilaar 2: Dividend rendement

Het liefst zien we natuurlijk een hoog dividend rendement. Voor grondstoffen bedrijven willen we minimaal een dividend van 5% zien en het liefst richting de 10%. Dit is om het risico van marktfluctuaties enigszins op te vangen, die bij grondstoffen behoorlijk heftig kunnen zijn. Bij andere bedrijven kunnen we veel lagere dividend percentage als acceptabel zien. Wat daar dan weer van belang is, is dat een bedrijf haar dividend dat het uitkeert, ieder jaar verhoogt. Als men lang genoeg wacht heeft men dan een rendement dat vergelijkbaar is met die van grondstoffen aandelen. Om dit duidelijker te maken laten we u de volgende grafiek zien.

Het aandeel wat wij gaan kopen, verhoogt ieder jaar zijn dividend. Hierdoor wordt het dividend rendement wat men verkrijgt op de kostprijs van het aandeel vanzelf hoger. Het bedrijf wat wij kopen doet dit al 50 jaar lang. Onze inschatting is dat ze dit nog wel 50 jaar van plan zijn te doen.

Pilaar 3: Een sector of thema

De sector waar dit bedrijf zich in bevindt, is de voedingsmiddelen industrie. Het thema wat wij hieraan toedichten is verslaving. We hadden een paar weken gelden een artikel gemaakt met het thema verslaving, u kunt dat hier teruglezen. Alhoewel het niet de aandelen zijn geworden die we toen op het oog hadden, is het tevens een aandeel dat ons inziens aan dit thema voldoet. De andere 2 aandelen zijn we nog aan het onderzoeken en staan zeker nog op onze radar. Voor dit aandeel lijkt het thema verslaving misschien wat ver gezocht, maar wij zien het overdreven streven naar gezonde voeding of het gebruiken van kunstmatige smaakjes als een verslaving. Je zou kunnen zeggen een goede verslaving, maar toch een verslaving. Mensen, in plaats gewoon te eten wat je grootouders aten, denken het toch beter te weten en kopen allerlei exotische dingen zodat men het gevoel heeft dat men gezond bezig is. Ook moet overal tegenwoordig een smaakje aanzitten, bijvoorbeeld water. Maar wat is er mis met water? Het lijkt op kritiek, maar dat is het niet. Wij denken iets anders over voedsel, maar iedereen heeft de vrije keus. Wij zijn van menig dat je zo men mogelijk bewerkte producten moet eten, of zo men mogelijk kant-en-klare maaltijden kopen. Andere mensen denken hier echter anders over en kopen superfood, vleesvervangers en smaakjes in water. Zoals gezegd een vrije keuze, wij hoeven deze rotzooi niet in ons lichaam. Wij zien het echter als een verslaving als men hier overdreven aan vasthoudt, je zou het ook een religie kunnen noemen. Het aandeel wat wij kopen, is een van bedrijf dat aan deze behoefte voldoet. En geloof het of niet, maar men heeft niet alleen producten voor mensen maar ook voor dieren.

Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen onze website met de onderste knop benaderen en zien welke steenkool en edelmetalen wij in ons portfolio hebben.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: Blijven goed presteren en deze week kopen we een nieuw aandeel aan bij deze sector, zie dit artikel.
    • Metaal mijnbouw aandelen: Heeft u de goudprijs gezien? Wat een mooie stijging. We verwachten echter nu wat zwakte in de markt. We zijn ons nog aan het beraden hoe we hierop in gaan spelen of niet.
    • Olie en aardgas aandelen. Blijft een beetje zwakjes de laatste tijd. De olieprijs wil nog niet echt stijgen en aandelen reageren hierop.
    • Steenkool aandelen. Steenkool steeg behoorlijk en de meeste aandelen in ons portfolio stegen vrolijk mee.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen. Deze portfolio kan zich nu gaan waarmaken met de stijgende zilver en goudprijs.
    • Uranium. Deze grondstof heeft er weer zin in, althans de aandelen van deze grondstof. Hopelijk krijgen we een nieuwe boom in de sector.
    • Basis metalen. Stegen deze week ook weer behoorlijk op het nieuws van meer stimulans in China en 
    • Olie en aardgas, hier blijven we zeer bullish op. Toch dalen we op dit moment. 
    • Crypto Corner: Crypto stijgt weer iets, we wachten ook hier rustig af en halen onze jaarlijkse rente naar binnen. We werken het overzicht niet iedere maand bij, maar als je wilt zien welke crypto’s wij hebben, is dit hier te zien: crypto corner.
  3. De trading portfolio. We hebben een paar opties verkocht met een leuke winst. Dit geeft weer een beetje lucht in de slechte prestaties. Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn voortzetten.

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.