Adempauze voor goud

Adempauze voor goud

week 36 / jaar 2

Ik heb u al eerder geschreven dat goud waarschijnlijk zal dalen. Niet omdat we bearish worden op goud, bij lange na niet, maar omdat het optimisme hoogtij viert en goud een gezonde correctie nodig heeft. De correctie lijkt te zijn ingezet met de felle beweging naar beneden op de donderdag en vrijdag. Wij denken dat het volgende week verder zal zakken. Belangrijk hierbij is om de GDX in de gaten te houden. In de onderstaande grafiek hebben we niveau’s aangegeven tot waar de GDX kan dalen. Deze niveau’s zijn gebaseerd op de bodems van de laatste uptrend. Het eerste niveau is $28, we denken dat de GDX hierdoor heen zal breken en de $26 zal opzoeken of zelf 1 niveau lager naar zo’n $25. Veel zal afhangen van het sentiment van volgende week. We bewegen onze handen voorzichtig op de koopknop aangezien we al heel dicht op het eerste niveau zitten.

We bedienen de koopknop dit keer door een aantal call opties te kopen van individuele goudmijnaandelen of royalty bedrijven. We spreken hier van goud maar als we goud zeggen nemen we zilver automatisch mee. U kunt dit zelf ook, kijk volgende week uit naar een aantal langlopende opties met een termijn van 12 maanden of langer van goud en zilvermijnen die u zou willen bezitten of reeds in uw portfolio heeft. We zullen onze nieuwsbrief abonnees hiervan berichten als we tot een koop zijn overgegaan middels een update zoals u dit van ons gewend bent.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens gratis op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Goud en Zilver deden het aan het begin van de week uitstekend, maar de tweede helft van de week dramatisch. We denken dat de daling nog doorzet zoals deze update schetst. Opvallend is dat de uraniumsector herstellende is. We adviseren u om aandelen in deze sector te verkopen zodra de verliezen zijn weggepoetst. Hierdoor hebben we weer cash om aankopen in dezelfde sector te doen als we weer te maken krijgen met een daling. Overall stijgt onze portfolio langzaam door, geen reden tot paniek en dus ons motto blijft : Houd koers!

SectorRendement
Base metals & Copper20,5%
Gold & Silver25,7%
China-16,2%
Uranium-19,6%
Energy4,5%
Short3,8%
Dividend Income10,5%
EV-metals-7,5%
FGS116,8%
Winst/Verlies 2018/911,3%
Totaal21,97%

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.