Uitbraak in zilver! Maar kan het hoger?

Uitbraak in zilver! Maar kan het hoger?

week 43 / jaar 7

Inleiding

Deze week een artikel , hoe kan het ook anders na deze fantastische week, over zilver. Met deze recente stijging staat 1 aandeel al bijna op 100% winst. Leden kunnen dit aandeel en andere aandelen zien in onze metalen portfolio onder het kopje “portfolio” op de onze website: https://investor-assistance-pro.com.

De uitbraak in zilver!

Zilver koerst, na een enorme stijging op een vrijdag, stevig boven de $ 33. Zoals u boven in de bovenstaande grafiek kunt zien, is het een uitbraak boven de toppen van de afgelopen 5 jaar. Het is zelf het hoogste niveau in 12 jaar tijd. Als we dit niveau volgende week weten te houden, dan worden we weer erg enthousiast in deze sector. En ja, dan wordt ons geduld eindelijk beloond. Zie hier het artikel van vorige week: geduld!

De reden waarom we juist nu enthousiast worden, laten we zien door de volgende verschillende verklaringen, waarom wij denken dat zilver vanaf nu hoger kan koersen de komende tijd:

  • Nog niet een all-time-high in zilver
  • Goud/Zilver ratio
  • COT report van zilver

We behandelen deze verklaringen apart elk in een onderstaand hoofdstuk.

Nog niet een all-time-high in zilver

Aan de bovenstaande grafiek is te zien, dat zilver 2 keer een hogere koers heeft gehad in de geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog. De koers van zilver tikte beide keren $ 50 aan. De laatste keer is meer dan 13 jaar geleden. Dit maakt zilver ook het enige metaal, dat geen all-time-high heeft bereikt de afgelopen jaren. Goud koerst nu op een all-time high bijvoorbeeld. We denken dat zilver daarom, het komende jaar, een versnelling krijgt, waardoor het boven de $ 50 gaat koersen. Hiermee krijgen we in 2025 een all-time-high in zilver. We moeten erbij zeggen dat het een verwachting is, en dat we ernaast kunnen zitten met onze verwachting. Waarom we denken dat zilver hoger gaat koersen, proberen we u verder duidelijk te maken in de volgende 2 hoofdstukken.

Goud/Zilver ratio

De bovenstaande grafiek laat de goud/zilver verhouding zien van de afgelopen 100 jaar. Het is een beetje moeilijk te zien, maar we koersen nu op zo’n 81. Dit is historisch niet abnormaal, maar wel aan de hoge zijde. Opvallend is echter, dat zilver vrij hard gestegen is en de ratio nog steeds hoog is. Bij de all-time-high’s in het verleden is te zien, dat de ratio een stuk lager lag. Met een stuk lager bedoelen we, lager dan, of rond een ratio van 40. Dit betekent dat zilver nu 2x zo hoog zou moeten kunnen koersen, als de ratio 40 zou zijn, wat zilver op $ 66 zou brengen. Goud kan ik dit geval gewoon vlak blijven koersen op de huidige koers. In dit geval kunt u zich voorstellen dat de aandelen in de mijnbouw, die zilver uit de grond halen, veel hoger gaan koersen, dan nu het geval is.

Maar dat is nog niet alles. U moet zich bedenken dat zilver 8 x zoveel in de aardkorst voorkomt dan goud. Dus eigenlijk zou de ratio op 8 moeten staan. Kunt u nu begrijpen waarom we enthousiast worden. Om dit duidelijk te maken laten we u hieronder de historie zien van de afgelopen 750 jaar van de goud/zilver ratio. U moet zich bedenken dat zilver toen 16 x zoveel voorkwam in de aarde dan goud. U kunt zich afvragen waarom de koersen zo stabiel zijn in het verre verleden als u het begin van de grafiek bestudeert. Dit valt te verklaren doordat het feit is, dat goud en zilver toen lettelijk geld waren. Nadat centrale banken in zwang kwamen, en wel raad wisten met deze stabiliteit, door het instabiel te maken en voor hun zelf meer valuta te vergaren, veranderde het beeld drastisch. We zeggen hierbij bewust valuta, want stabiel geld is goud of zilver. Dit maakt deze grafiek toch wel pijnlijk duidelijk. Nu moeten wel zeggen dat de beide wereldoorlogen ook niet echt gunstig zijn geweest om onze standaard stabiel te houden.

Of we ooit naar een ratio van onder de 20 terugkeren weten we niet, we denken het eerlijk gezegd niet. Maar erover dromen mag, toch? Mochten we hierna terugkeren dan kunnen we echt pas echt enthousiast worden. Maar, dan is dit tevens een reden om te verkopen en andere assets te kopen. Want gekker dan gek zal het waarschijnlijk niet worden.

Het COT rapport van zilver

COT = commitment of traders. We hebben dit rapport wel meer laten zien bij beleggershulp. Het laat zien hoe de grote jongens en meisjes zich gepositioneerd hebben. Nu, laten we eens kijken wat het rapport nu zegt, door het laatste rapport erbij te pakken.

Dit rapport laat zien dat handelaren nog steeds veel meer short zitten dan long. Zie de rode lijnen, in de beide grafieken onder de zilverprijs grafiek. Dit is een grafiek van de afgelopen 5 jaar en dit laat zien dat men zelf erg veel short zit. De kans bestaat nu, dat deze handelaren (lees grote banken) hun posities terug moeten kopen, tegen een hogere prijs, omdat anders hun verlies ontoelaatbaar oploopt. Dus, de komende weken worden spannend. Als dit op grote schaal gebeurd, dan hebben we te maken met een silversqueeze. Dan krijgen we echt een enorme prijspiek omdat er dan paniek uitbreekt bij deze handelaren. U moet zich echter bedenken dat de handelaren de prijs naar beneden kan krijgen, door nog meer short te gaan. Men kan besluiten om dit te gaan proberen. Dan zal de prijs een duik kunnen nemen. Wij denken echter dat men uitgespeeld is. De vraag naar zilver blijft hoog is onze verwachting. Dus wij denken dat de kans dat de zilverprijs omhoog gaat, omdat de handelaren hun posities moeten terugkopen, hoog is.

Waarom kan de zilverprijs toch zakken?

Dit artikel beschrijft de mogelijkheid tot nu toe van een stijging in de zilverprijs. Maar zilver kan ook zakken. We hebben u al een mogelijkheid tot zakken van de prijs gegeven in het vorige hoofdstuk, maar er is nog een belangrijke reden waarom de zilverprijs kan zakken. En dit is dat zilver steeds meer handelt als een industrieel metaal. In dit geval zou de zilverprijs zakken bij tegenvallende verkoop cijfers, dus de vraag, sterk terugvalt doordat de industrie minder zilver nodig heeft. U moet zich bedenken dat het probleem volgens ons echter aan de aanbodzijde zit. Er wordt namelijk steeds minder zilver geproduceerd in plaats van minder. Wij denken daarom dat dit effect niet zo groot zal worden dat hierdoor de prijs kan zakken. We moeten hier echter wel rekening mee houden, we kunnen het immers mis hebben.

Conclusie

Nu in zilveraandelen zitten, is geen slecht idee. Het probleem is echter om een aandeel te kopen. Er zijn weinig zuivere zilveraandelen te koop. We zijn op zoek naar een zilveraandelen die ons bovendien bereid zijn om een dividend te betalen. Maar, misschien kunnen we te laat zijn en vliegt de koers volgende week al door het dak heen. In dit geval zitten we al goed met de huidige portfolio. We hebben zilveraandelen in ons portfolio. 1 staat er bijvoorbeeld al bijna op 100% winst. Bij 100% winst denken we niet na, maar verkopen de helft. De andere helft houden we aan om van de herwaardering in zilver te profiteren mocht het volgende week zover komen. Als u een goed aandeel weet, aarzel dan niet om ons te mailen. Wij zijn op zoek naar een producent en staan open voor suggesties.

Leden van https://investor-assistance-pro.com kunnen onze website met de onderste knop benaderen en zien welke uranium aandelen wij verder in ons portfolio hebben.

Naar de IA-pro website

Bent u na het lezen overtuigd dat onze service wat voor u is, kunt u een abonnement nemen op onze betaalde service. Op onze betaalde website, hebben wij de volgende abonnementen, klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan om een abonnement af te sluiten.

Voor leden van deze gratis site (blijft zo) raden we aan eens een kijkje te nemen op de nieuwe site. Deze is met de bovenstaande button te bereiken. U kunt alleen niet verder dan de homepagina. Achter deze pagina bouwen we een site op met veel informatie voor beleggers. Om de aandelen te bekijken die wij kopen moet u echter een abonnement bij ons aanschaffen.

Huishoudelijke mededelingen:

 Een abonnement op onze nieuwsbrieven van beleggershulp, wekelijkse updates en updates tussendoor, zijn 100% gratis. Neem daarom een abonnement door hier op te klikken.

Verder willen we u op de kleine lettertjes wijzen. We kiezen wel eens voor de woorden, advies, adviseren, ect, ect. We willen u erop wijzen dat we geen financiële adviseurs zijn. We zijn dus absoluut geen financieel adviseurs of vermogen beheerders. We vertellen u louter wat wij doen met ons geld en hierop kunt u uw eigen investeringsbeslissingen nemen. Wij willen dit graag nog een keer benadrukken. Dus doe uw eigen research. We zullen in de toekomst onze woorden voorzichtiger gaan kiezen omdat we ons realiseren dat dit nogal eens verwarring kan opleveren, ook al is dit een gratis nieuwsbrief.

Portfolio update:

We streven ernaar om iedere week alles te updaten, maar voor sommige delen zullen we dit waarschijnlijk niet altijd doen als er geen belangrijke update is. 

  1. De inkomen portfolio.
    • Verslavingsgevoelige aandelen: Blijven goed presteren en kabbelen een beetje voort.
    • Metaal mijnbouw aandelen: Deze komen in beweging, zie dit artikel.
    • Olie en aardgas aandelen. Zakken weg samen met de olieprijs. Het lijkt erop dat de sector te maken krijgt met een langdurige zwakte. We houden daarom onze investeringen in deze sector even op het droge en wachten het af.
    • Steenkool aandelen. Steenkool steeg weer eenn beetje en de meeste aandelen in ons portfolio stegen vrolijk mee.
  2. De speculatieve portfolio:
    • Edelmetalen. Zie dit artikel..
    • Basis metalen. Kabbelen een beetje voort, geduld is moeilijk op te brengen in deze sector. We denken dat deze sector zwak blijft de komende jaren, we zullen daarom maar zeer sporadisch investeren in deze sector.
    • Olie en aardgas. Er komt zwakte in de sector. Dit hoeft niet te betekenen dat onze aandelen gaan zakken, maar grote winsten zullen dan ook uitblijven. We zullen dus voorzichtig moeten zijn in deze sector.
    • Crypto Corner: Crypto stijgt en daalt weer iets, we wachten ook hier rustig af en halen onze jaarlijkse rente naar binnen. We werken het overzicht niet iedere maand bij, maar als je wilt zien welke crypto’s wij hebben, is dit hier te zien: crypto corner.
  3. De trading portfolio. Nog steeds niet echt een visite kaartje. We moeten er hard aan werken om een positiever bericht te kunnen geven. 

Motto blijft: Houdt u nog langer vol en koop in 2024 als er een mooie dip is in de grondstoffen aandelen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Neemt u de inhoud dan ook niet als advies om acties te ondernemen. Wij vertellen u alleen wat wij doen met ons geld. Uw investeringen blijft en kost uw geld en blijft dus uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.

Reacties zijn gesloten.