Een mandje vol met gouden eieren

Een mandje vol met gouden eieren


volume 10 / jaar 3

We hebben ons mandje met zeer speculatieve aandelen vol met 10 aandelen. 10 aandelen met vooral zilver en op de tweede plaats goud speculaties. De titel klopt dus niet helemaal, maar goed, de kip had nu eenmaal gouden eieren, dus een mandje met zilveren eieren ligt minder goed in het gehoor. Let op, en we kunnen dit niet genoeg benadrukken, dit zijn zeer speculatieve aandelen. Overall staan we nu op verlies met het mandje, wat betekend dat we te vroeg gekocht hebben. Als u besluit er nu in te stappen zou het een beter moment zijn, van te voren is dit zeer moeilijk te bepalen. Hetgeen wat u nu moet doen is de stoplossen goed in de gaten houden, en verkoop dus als u de stoploss overschreden heeft. Dus verkoop de volgende dag als de dagkoers na sluittijd van de beurs onder de koers is van de stoploss. Denk niet na, maar verkoop. Uiteraard hopen we hier niet op, we hopen op 100% winst. In dat geval, denk niet na, verkoop de helft en houd de andere helft als FGS aandelen aan totdat de goudkoers in de hemel schiet.

We hebben nu dus 10 eieren in ons mandje waar we op gaan broeden en hopelijk komt hier binnen een jaar een winnaar uit. Als we naar de kans van dalen kijken dan denken wij dat de bodem gelegd is bij een goudprijs van $1850. Dit is een zeer belangrijke steun, we kunnen u het niet genoeg zeggen. Als deze steun niet houdt moeten we onze gehele portfolio misschien herzien en concluderen dat we het allemaal bij het verkeerde einde hebben. Bij beleggershulp interesseert ons niet of wij gelijk hebben, uiteindelijk in de toekomst, ons interesseert het hoeveel winst we op onze aandelen aan het eind van het liedje behaald hebben, ook al zitten we er 9 van de 10x naast en 1x er flink op. Het gaat erom dat we minimaal gemiddeld 10% winst behalen per jaar voor u de lezer. Nu zitten we hier nog flink naast en hebben zelfs een verlies dit jaar van 1%. Nu is dit geen best resultaat, maar met een corona crises achter de rug kunnen we spreken over een redelijk resultaat. We hopen echter dat eind 2020, en dan vooral december, het resultaat enigszins naar boven bijstelt. We verwachten dan namelijk weer een stijging in goud en zilver, oktober en november zullen helaas mager blijven vrezen we. In ieder geval verwachten we op zijn laatst vanaf Q2 2021 een stijging in goud, maar we denken dat Q1 2021 een grote kanshebber is voor een stijging. We wachten het af.

Contact Gold, ons 10de ei

Het tiende ei in ons mandje is Contact Gold (C). Dit is een exploratie bedrijf dat naar goud zoekt in het gouddistrict van Amerika, Nevada. Het ligt naast bestaande goud mijnbouwbedrijven zoals Fiore en Gold Ventures. Wij sommen verder de redenen om tot investering (speculatie) over te gaan graag overzichtelijk voor u op. Wij adviseren u altijd om vervolgens zelf research te doen en niet alleen ons op onze blauwe ogen te geloven. Als u de speculatie niet ziet zitten, of u twijfelt, koop dan niet. Dit zijn de redenen om het eventueel wel te doen:

 • De mijnen liggen dichtbij bestaande bedrijven en dus een goede infrastructuur
 • 3% van de aandelen heeft Newmont in handen, dit is een van de, en misschien wel het grootste goudmijn bedrijf in de wereld.
 • 4% van de aandelen is in handen van het management, dit laat zien dat men zelf ook gelooft in de toekomst van het bedrijf.
 • 42% van de aandelen is in handen van een grote investeringfirma. Dit doet men niet zomaar, dan moet er wat te halen zijn.
 • Het heeft ge-oxideerd goud in de grond, dat goedkoper uit de grond gehaald kan worden dan andere vormen van goud. We zullen u niet vermoeien met de details, u kunt zelf dit opzoeken door te googlen op “heap-leaching methode”.
 • Nevada is zeer mijn vriendelijk, dus geen politiek steekspel te verwachten
 • Goud ligt bij de oppervlakte of net onder de oppervlakte, dus makkelijk en goedkoper naar boven te halen.
 • Men zit net voor een belangrijke boor campagne, dus als deze goede resultaten opleveren dan zal dit zich gelijk vertalen in een explosie van de prijs in het aandeel.
 • De gehaltes aan goud zijn veelbelovend

De koop aanbeveling heeft u kunnen lezen in onze vorige weekly update, dus wij verwijzen u graag naar de update van vorige week. Tegen de huidige prijs is het aandeel koopwaardig.

Bevalt u onze research en wilt u wekelijks deze gratis in uw mailbox hebben. Wilt u tevens op de hoogte gehouden worden van al onze aanbevelingen dan is een gratis abonnement misschien iets voor u, u kunt hem afsluiten op :https://beleggershulp.nl/newsletter

Portfolio update

Overall presteerde onze portfolio minder goed, vorige week was het een en al droevenis, deze week was het herstel er helaas nog niet. We hebben zoals gezegd een verlies van 1% totaal gezien op dit jaar, we moeten dus nog flink aan de bak. Op de lange termijn blijven we zeer positief. Motto: Hold the rest of the cash and be patient for a golden future.

 1. Gold & Silver Royalties
  • Royal Gold Inc (RGLD): Onze enige open goud royalty. We staan op 70% winst met deze trade. Het advies blijft een HOLD en we wachten op een FGS.
  • Wheathon Precious Metals (WPM): Onze enige zilver royalty (tevens goud in portfolio). We staan op ruim 60% winst met deze trade. Het advies blijft een HOLD en we wachten op een FGS.
 2. Edelmetaal Miners
  • Ascot Resources (AOT): Een niet produceerde goud miner in de USA en Canada. Alhoewel niet de focus worden ook andere metalen gevonden zoals zilver en koper. Men wil een toekomstige kleine tot middelmatige producer worden. Met 50% winst is dit een HOLD in onze portfolio en wordt het langzaam een kandidaat voor een FGS aandeel.
  • Bear Creek Mining (BCM): Een exploratie bedrijf dat de focus heeft om zilver afzettingen in vooral Peru te zoeken. Met ruim 20% is dit een HOLD in onze portfolio
  • Plato Gold Corp (PGC): Een exploratie bedrijf dat zoekt naar Niobium ( een rare earth metaal), platina en goud in Canada en Argentinië. Dit is de enige verliesgevende positie tot nu toe met een min van bijna 40%. We zien weinig beweging in de prijs en daarom houden we dit aandeel op een HOLD en kopen niet bij.
  • First Majestic Silver (AG): De grootste pure zilver producent in de wereld en heeft zijn mijnen in Mexico. Ondanks de grote van het Canadese bedrijf is dit een zeer volatiel aandeel. Indien de zilverprijs beweegt, beweegt dit aandeel in kwadraat mee. Een gegarandeerd succes op een hefboom op de zilverprijs wat op zich weer een hefboom op de goudprijs is. Het aandeel staat nu op een winst van bijna 20%. Maar we hebben reeds ook FGS aandelen van dit bedrijf. We hebben besloten om dit bedrijf voorlopig stevig vast te houden in combinatie met een optie strategie tot januari 2021. Ook dit aandeel is een HOLD in de portfolio.
  • Pan American Silver (PAAS): Een grote pure zilver producent dat zijn mijnen in Mexico, Peru, Bolivia en Argentinië heeft. Dit Canadees is een HOLD in ons portfolio en staat nu op 46% winst.
  • Coeur Mining Inc (CDE): Een Amerikaans bedrijf dat diverse edelmetalen produceert in Noord-Amerika en Mexico. We staan nu op ruim 46% winst en dit is een HOLD in onze portfolio.
  • Mandje goud en zilver mijnen (totaal 10 stuks). We gaan verder niet uitgebreid in op al deze posities maar dit zijn allemaal zeer speculatieve aandelen. We behandelen ze in 1 mandje met totale waarde van 2x een laag risico aandeel. Dit houdt in een totale waarde van ongeveer 2000 euro, per aandeel dus ongeveer 200 euro. Kijk hierbij niet raar op als dit mandje 1000 euro waard is of 4000 euro over een jaar. Als u niet de emotie de baas kunt zijn adviseren we niet in deze aandelen te beleggen. Als we hoger dan 100% winst hebben met 1 van de aandelen, verkopen we de helft en verhuizen we het aandeel naar de FGS portfolio. Op de vrijgekomen plaats wordt opgevuld door een andere aanbeveling.
   1. Tudor Gold Corp (TUD)
   2. Silver Elephant Mining (ELEF)
   3. Dolly Varden (DV)
   4. Karora Resources Inc (KRR)
   5. GR Silver Mining ltd (GRSL)
   6. Defiance Silver (DEF)
   7. Silver Viper Minerals (VIPR)
   8. Granada Gold Mines Inc (GGM)
   9. Idaho Champio Gold Mines Canada (ITKO)
   10. Contact Gold (C)
 3. Dividend Income
  • Gamco Global Gold , Natural resources & Income Trust (GGN): Een fonds met energie gerelateerde aandelen en edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We denken halverwege volgend jaar weer zo ver is als de energiesector tot rust gekomen is en goud en zilver blijven doorstijgen. We staan op zo’n 42% winst en voorlopig is dit aandeel een HOLD.
  • Gamco Natural resources Gold & Income Trust (GNT): Een fonds met hoofdzakelijk edelmetaal gerelateerde aandelen. Vervolgens kopen de fondsbeheerder er opties bij om extra inkomen te garanderen. Dit lukt ze in enige maten. Het zorgelijke is dat het dividend achteruit blijft hollen. We denken dat dit uiteindelijk weer gaat stijgen. We kopen deze week bij, omdat we denken dat de dip van goud niet verder zal dalen, we staan zo’n 5% verlies en dit aandeel is dus een BUY.
  • Sprott Inc (SII): Het fonds van de legendarische investeerder Eric Sprott. Het heeft fysieke edelmetalen, miners, en gewone kwaliteitsaandelen aan boord. Een zeer breed fonds dus wat gek genoeg tamelijk volatiel is waardoor het af en toe rare sprongen maakt. Nu op ruim 78% is het een HOLD.
 4. Uranium
  • Nexgen Energy Ltd (NXE): Dit is een Canadees uranium exploratie en ontwikkelingsbedrijf. Een bedrijf met veel potentieel uranium in de grond alles in Canada. Dit aandeel is een HOLD en hebben op dit moment een bescheiden winst van ruim 3% op dit aandeel.
  • Ur-Energy (URG):Een kleine uranium producent uit de USA. Het aandeel doet niet veel en we noteren een verlies van bijna 18% op dit aandeel. Dit aandeel is een HOLD aangezien we op dit moment niet goed weten welke richting uranium op gaat.
  • Uranium Royalty Corp (URC): Dit is het enige echte uranium royalty bedrijf dat er is. Dit is ook precies de reden waarom we het in ons portfolio hebben. Dit aandeel is een BUY onder de CAD 1,20. Beleggershulp koopt op dit moment niet bij, maar als uranium een richting gaat kiezen en het sentiment hierin veranderd dan kopen we deze zeker bij en wachten op een mooie rit naar boven. We noteren een kleine winst van 1,5% op dit moment.
 5. EV-metalen
  • Lundin Mining (LUN): Naast koper produceert dit bedrijf ook nikkel, zink en goud. Eigenlijk allemaal Base-metals dus we denken erover om deze 2 sectoren samen te voegen, maar dit is een ander verhaal. Lundin heeft mijnen in Chili, Brazilië, Portugal en Zweden. Het aandeel staat ruim 33% hoger en is op dit moment een HOLD in onze portfolio.
  • Norilsk Nikkel (NILSY): Dit Russische bedrijf produceert Nikkel, koper en PGM- metals in Rusland. Het bedrijf heeft teven een notering op de Amerikaanse beurs en daar hebben we dit aandeel dan ook gekocht. Dit is een zeer grote jongen en we staan op ruim 20% winst. Ook dit aandeel is een HOLD.
 6. Base-metals
  • Atico Mining Corp (ATY): Dit bedrijf ontwikkeld mijnen en produceert voornamelijk koper en goud en beetje zilver. Het heeft mijnen in Columbia en Ecuador. Het aandeel staat op een mooie plus van ruim 45% en is een HOLD in onze portfolio
  • Ivanhoe Mines Ltd (IVN): Is een Canadees bedrijf dat mijnen heeft in Zuid-Afrika en de Republiek Congo. Potentieel van het koper is enorm. Dit aandeel is een HOLD en we staan op bijna 40% winst.
 7. Crypto’s
  • Bitcoin: Dit is een HOLD in onze portfolio en we staan op bijna 10% winst met deze crypto.
  • Ethereum: Dit is een HOLD in onze portfolio en we staan op bijna 53% winst met deze crypto.
 8. FGS (FREE GROWTH STOCKS)
  • We hebben nu 10 Free Growth Stocks in onze portfolio. De laatste is MTA en deze hebben we deze week naar binnen gehengeld. Zoals u weet zijn dit allemaal aandelen waar we 100% winst op hebben gehaald en we dus gratis aandelen hebben verworven die we houden voor een hoger beleggingsresultaat te verkrijgen. We gaan niet op alle aandelen verder in, u kunt het op onze site allemaal teruglezen.

Disclaimer:

Beleggershulp baseert zijn werk op research vanaf het internet, bij officiële instanties en meningen van andere nieuwsbriefschrijvers. Niets in deze nieuwsbrief is letterlijk overgenomen van anderen, behalve sommige grafieken, het is de mening van de schrijver. Het kan fouten bevatten en u moet geen enkele investering beslissing maken zuiver op basis van wat u in deze nieuwsbrief leest. Het is uw geld en blijft uw verantwoordelijkheid. We zijn zelf een zeer kleine investeringsfirma en kunnen hierdoor onmogelijk zelf de prijs van aandelen beïnvloeden.

Privacy:

Beleggershulp bewaart je email en naam als gegevens, meer niet. Deze gegevens zijn alleen voor de eigenaar van de website inzichtelijk, zijn beschermd met een complex paswoord en worden niet verstrekt aan iemand anders. Indien u niet tevreden bent over onze service dan kunt u zich altijd uitschrijven door een e-mail te schrijven naar info@beleggershulp.nl. Wij schrijven u dan zo spoedig mogelijk uit.